Könyvtár

Név: Könyvtári, információs és közösségi hely Csernely
Cím: 3648 Csernely, Kissor út 28.

Könyvtáros: Bárdosné Maruska Judit

KAPCSOLAT: csernelykonyvtar@freemail.hu

Nyitvatartás:

Hétfő: 13.00-16.00
Szerda: 13.00-16.00

A könyvtárnak jelenleg a régi általános iskolához tartozó, átalakított szolgálati lakás ad helyet. A könyvtár állománya folyamatosan bővül; az olvasói létszám lassú mértékben, de emelkedett az utóbbi időben. A jelenlegi könyvtáros szorgalmas, lelkiismeretes munkájának köszönhetően a Könyvtárban rendezvényeket is tartanak.

A könyvtár állománya megközelítőleg 5000 db-ból áll, túlnyomórészt szépirodalom, ezen felül szakkönyvek, ifjúsági-és gyermekkönyvek. 14 féle folyóirat, képes-és hetilap kerül rendszeresen kiszállításra, melyből mindenki megtalálhatja a saját érdeklődési körének megfelelőt. Horgász magazin, Nimród a vadászatot kedvelőknek, Praktika azoknak, akik szeretnek barkácsolni, Csodakert a kertészetet kedvelőknek, lakberendezési magazin, Story és még sok más.

Egyedi kérésre igénybe vehető a könyvtárközi kölcsönzési rendszer, amennyiben a keresett dokumentum nem található meg helyben.

Évente négy alkalommal Ózdról és Miskolcról úgynevezett forgó letétet kapunk, mely által ideiglenesen 50-50 db könyvvel gyarapszik a kikölcsönözhető dokumentumok száma.

A közösségépítés támogatása érdekében társasjátékokat, memóriakártyát kaptunk, valamint különböző készségfejlesztő eszközöket: rajzlapokat, zsírkrétát, temperát.