Csernely Község Önkormányzata

1 Response to Csernely Község Önkormányzata

 1. Saárossy Kinga szerint:

  Tisztelt Polgármester úr, tisztelt Képviselő Testület!

  Próbáltunk nagyon sokszor vevőt találni a felmenőink által építtetett csernelyi kúriára, mert szerettük volna megmenteni. Nagyon sok minden köti oda a családot, rettenetes nézni, ahogy a még mindig gyönyörű, sokat látott épület lassan elenyészik.
  A kertet, amely valami csoda folytán megúszta az államosítást, mélyen áron alul adtuk el egy miskolci vállalkozásnak, mert azt mondták, hogy csak az esetben veszik meg az épületet az önkormányzattól. A testvéreimmel együtt a községházán írtuk alá a vevővel a szerződést.
  A kert most is az ügyvezetőjük nevén van, az épületet pedig NEM vették meg. Máig nem tudni, miért.
  A parkból nemrég a miskolci vevő – polgármester úr vállalkozását kérve fel a pusztításra ! – kivágatta a hatalmas, ősi fákat is…
  Nagymamám halála után (aki két testvérével lakbér fejében élhetett néhány szobában) mi mindent ott hagytunk az épületben, ami hozzá tartozott. (Sőt, sok bútort is.) De mostmár a belső ajtók leszaggatva, és se rézkilincs, se fali-vitrin, se gyönyörű lámpatestek, a cserépkályhákból kiszedve a rozetták. A “gangon”, a bejárati ajtón annak idején míves, lovat formázó kopogtatók voltak. Most az ajtó meghasogatva, s az összes ablak nem hogy betörve, de leszaggatva. A csatornák letörve, a falakat kimossa a víz. Minden ebek harmincadján. Hosszú évek óta pusztítva. Nem egy eldugott helyen. A falu közepén!
  Remélem, akad majd, akinek lesz anyagi lehetősége és ereje hozzá, hogy szeretettel pártfogásába vegye.

  Saárossy Kinga

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük